Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Topfavoriet Dakar Rally naar het ziekenhuis na nare valpartij

De Dakar Rally is op ongelukkige wijze ten einde gekomen voor Husqvarna-coureur Xavier de Soultrait. De Fransman werd na een zware valpartij naar het ziekenhuis vervoerd.

Xavier de Soultrait kwam bij het zevende waypoint in de achtste etappe van de Dakar Rally nog als zevende door, maar daarna ging het mis voor de Franse Husqvarna-coureur. De nummer vier van het algemeen klassement kwam zwaar ten val en moest met de helikopter naar het ziekenhuis worden vervoerd. De Soultrait verloor op geen enkel moment het bewustzijn, maar in het ziekenhuis zal hij worden onderzocht op gebroken botten. De etappe overwinning ging vandaag naar Jose Ignacio Cornejo Florimo, die daarmee zijn leiding in het algemeen klassement iets verstevigde, al blijven de verschillen in de top uiterst klein.

1348557570324238336

❌ Xavier de Soultrait is out of the race. He has suffered a nasty fall after 267 km of the special. The medical team have come to his aid and airlifted the rider, who had not lost consciousness, to the hospital in Tabuk for X-Rays. #Dakar2021 pic.twitter.com/mzSrPsyaEC — DAKAR RALLY (@dakar) January 11, 2021

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"