© TT Circuit Assen

Nieuwsoverzicht

Topontwerper Tilke: 'Formule 1 op Assen zeker mogelijk'

27 nov. 2017 16:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Hermann Tilke, de topontwerper van veel Formule 1 circuits gelooft dat Assen meer kans maakt op een F1-race dan Zandvoort. De Duitser reageerde sceptisch op de plannen van Zandvoort.

Tilke reageert sceptisch op F1-plannen Zandvoort

Een onderzoekscommissie stelde dat niets een terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort in de weg zou staan. Er zouden geen onoverbrugbare tekortkomingen zijn in logistiek, circuit en huisvesting. 

Hermann Tilke fronst zijn wenkbrauwen. "Een race organiseren op een bestaand circuit is veel goedkoper dan een stratenrace. Ik heb me er niet heel erg in verdiept, maar het circuit van Zandvoort ken ik goed. Dat is qua lay-out een super circuit, maar er moet wel heel veel aan veranderd worden", laat hij aan De Telegraaf weten.

"Als Zandvoort mogelijk is, dan is Assen dat al helemaal. Daar zijn veel kleinere ingrepen nodig aan circuit, gebouwen en infrastructuur. Als ik de mensen van het TT-circuit was zou ik het MotoGP-circuit intact laten. Je moet niet willen aan de succesvolle TT van Assen."

Tilke ziet dat de Max hype in Nederland gigantische vormen aan begint te nemen. "De hype rondom Max is net zo groot als rond Schumacher bij ons in de jaren 90."

De eigenaren van het TT-circuit ontvangen binnenkort een delegatie van de FIA om het circuit te inspecteren. Daaruit verschijnt een rapport met punten de eventueel nog aangepast dienen te worden voordat het een F1-licentie kan verkrijgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen