Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Topontwerper Tilke: 'Formule 1 op Assen zeker mogelijk'

Hermann Tilke, de topontwerper van veel Formule 1 circuits gelooft dat Assen meer kans maakt op een F1-race dan Zandvoort. De Duitser reageerde sceptisch op de plannen van Zandvoort.

Een onderzoekscommissie stelde dat niets een terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort in de weg zou staan. Er zouden geen onoverbrugbare tekortkomingen zijn in logistiek, circuit en huisvesting. Hermann Tilke fronst zijn wenkbrauwen. " Een race organiseren op een bestaand circuit is veel goedkoper dan een stratenrace. Ik heb me er niet heel erg in verdiept, maar het circuit van Zandvoort ken ik goed. Dat is qua lay-out een super circuit, maar er moet wel heel veel aan veranderd worden", laat hij aan De Telegraaf weten. " Als Zandvoort mogelijk is, dan is Assen dat al helemaal. Daar zijn veel kleinere ingrepen nodig aan circuit, gebouwen en infrastructuur. Als ik de mensen van het TT-circuit was zou ik het MotoGP-circuit intact laten. Je moet niet willen aan de succesvolle TT van Assen."

Tilke ziet dat de Max hype in Nederland gigantische vormen aan begint te nemen. " De hype rondom Max is net zo groot als rond Schumacher bij ons in de jaren 90." De eigenaren van het TT-circuit ontvangen binnenkort een delegatie van de FIA om het circuit te inspecteren. Daaruit verschijnt een rapport met punten de eventueel nog aangepast dienen te worden voordat het een F1-licentie kan verkrijgen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"