© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toppers en floppers van de Grand Prix van Singapore

17 sep. 2018 12:45 René Oudman 0 reacties
Twee fenomenale wereldrondjes op zaterdagavond en een optocht 24 uur later. De Grand Prix van Singapore gaat misschien niet de boeken in als de meest spannende aller tijden, er waren echter voldoende verhalen om over te schrijven. Ook waren er toppers en floppers. Racingnews365 zet ze op een rijtje.

Toppers

Wie het nog niet door heeft: momenteel is er in de Formule 1 een fenomeen aan het werk. Zijn naam? Lewis Hamilton. Alles wat de Brit aanraakt verandert in goud. Het weekend in Singapore was absoluut zijn beste van het seizoen, wellicht zelfs de beste uit zijn F1-carrière. Superlatieven schoten tekort om de poleronde te waarderen, de race zelf werd van voor tot eind strak geregisseerd door de man die op weg is om zijn vijfde wereldtitel te veroveren. Waar Vettel alles laat liggen, daar maximaliseert Hamilton als nooit tevoren. Get in there, Lewis.

Maximaliseren was iets wat Max Verstappen ook deed. De Red Bull-rijder werd door de nationale media alweer naar een overwinning toegeschreeuwd, maar achteraf voelt de tweede plaats misschien wel even goed. Na de derde vrije training, waarin Verstappen meer dan een seconde tekort kwam ten opzichte van Vettel, leek het gedaan voor de Red Bulls. Verstappen produceerde echter een betoverend kwalificatierondje, wat hem P2 opleverde. Een dag later werd die positie keurig gehandhaafd.

Het begint een standaard ritueel te worden, maar dat krijg je ervan als iemand gewoon heel erg sterk voor de dag komt. Fernando Alonso vertrekt na dit seizoen uit de Formule 1 en waarschijnlijk wordt de grootte van het gat dat hij achterlaat pas waargenomen als hij weg is. In Singapore leverde de Spanjaard voor de zoveelste keer een wereldprestatie af in een wagen die daar zeker niet tot toe in staat zou horen te zijn. P7, zes punten, chapeau.

© Ferrari

Floppers

Als Sebastian Vettel nog dit jaar zijn vijfde wereldtitel binnen wil slepen, dan zal Hamilton de komende Grands Prix een abonnement op deze plaats in de rubriek moeten nemen – een plaats die in de afgelopen vijf wedstrijden al viermaal naar de Duitser zelf is gegaan. Sinds zijn thuisrace staat Vettel voor aanvang van een nieuw GP-weekend te boek als de grote favoriet en op de wedstrijd in Spa na heeft hij het niet waar weten te maken. Na elke Grand Prix worden de problemen groter en er komt een punt dat ze onomkeerbaar zijn. Dat punt is niet ver weg.

Sinds zijn entree in de Formule 1, ruim zeven jaar geleden, staat Sergio Pérez te boek als een man die ontzettend hard kan rijden, maar waarvan het lichtje in de bovenkamer weleens wil knipperen. De Singaporese Grand Prix was daar een perfect voorbeeld van. Op zaterdag scheurde de Mexicaan naar een keurige zevende tijd, zondagavond was Checo het spoor volledig bijster. De duwbeweging richting Sergey Sirotkin was zeer onprofessioneel en bovendien ontzettend onnodig. Pérez, in het B-kampioenschap bekend als Mr. Singapore, was veroordeeld tot een plek in de achterhoede.

Het schijnt dat Kevin Magnussen aan het begin van de week op het vliegtuig naar Singapore is gestapt, om zich aldaar te melden voor de Formule 1-race. Niemand had door dat de Deen überhaupt rondreed – tot hij een paar ronden voor het einde na zijn zoveelste pitstop het ronderecord verpletterde. K-Mag kreeg alle hoeken van de baan te zien dankzij Haas-teammaat Romain Grosjean en wist het zelf ook even niet meer. Kan gebeuren, volgende keer beter.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen