Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tops en flops van de Grand Prix van Bahrein

Steek een spaak in het wiel van de zekere winnaar, help de getergde meervoudig kampioen aan een onverwacht duel met een andere meervoudig kampioen en schroef de Renault-motoren net niet helemaal goed vast. Het resultaat: een zeer enerverend onderhoud in Bahrein.

Top De ongekroonde koning – pardon, sjeik – van het Bahreinse Grand Prix-weekend was uiteraard Charles Leclerc . De Monegask stond enkel na de tweede vrije training en na de race niet bovenaan en vooral het laatste stak. Leclerc domineerde in Sakhir en de raceverslagen waren al geschreven, toen zijn Ferrari-motor pardoes een stokje voor het feest stak. Leclerc is nog geen Grand Prix-winnaar, maar zal dat in de toekomst ontegenzeggelijk worden. Als de leider terugvalt, moet je er staan. Dat is iets waar Lewis Hamilton in uitblinkt. Toegegeven, de 74ste GP-zege van de Britse wereldkampioen was zeker niet de meest memorabele uit zijn loopbaan, maar de overwinning telt wel mee en aan het einde van het seizoen kunnen de in Bahrein onverwachts extra gescoorde punten van levensbelang zijn. Op deze manier winnen coureurs wereldkampioenschappen en hierdoor is Hamilton al vijfmaal kampioen geworden. Lando Norris had op deze plek kunnen staan. Kimi Raikkonen ook. Zelfs Alexander Albon, die zijn teammaat wederom in de kwalificatie versloeg en een sterk weekend besloot met twee WK-punten. Wij kiezen echter voor Nico Hulkenberg , die ondanks de komst van Daniel Ricciardo geen steek laat vallen. In Australië was hij sterk, in Bahrein presteerde de Emmeriker fenomenaal. Een waanzinnige inhaalrace (van P17 naar P6) werd verziekt door een kapotte Renault, maar dat de Hulk in een puike vorm steekt staat buiten kijf.

Flop Het is gemakkelijk oordelen vanaf de zijlijn, maar aan het einde van de dag zijn het de resultaten die tellen en diezelfde resultaten ontbreken bij Pierre Gasly . Hij werd achtste in Bahrein, na vanaf P13 te zijn gestart en met Carlos Sainz, Hulkenberg, Ricciardo en een vreemd tekortkomende Kevin Magnussen vier man voor zich weg te hebben zien gevallen. Het moet écht beter, het moet heel snel beter. Red Bull Racing geeft je niet eeuwig de tijd om verbetering te tonen, vraag dat maar aan Daniil Kvyat. Waar Kimi Raikkonen de punten binnen harkt voor Alfa Romeo Racing, daar is Antonio Giovinazzi momenteel nog helemaal nergens. De Italiaan zou over een sterke racecraft beschikken, maar daarvan is nog weinig zichtbaar. Bovendien stapelde Giovinazzi in Bahrein de sukkelige incidentjes op: tijdens de vrijdagtraining kleunde hij tegen Hulkenberg aan, op zondag wilde hij over het zelfde stukje asfalt rijden als Kvyat. Giovinazzi kan het heus wel en moet dat vanaf China wel laten zien. Constant presteren lijkt een eigenschap te zijn waarover Lance Stroll niet beschikt. De Canadees reed in Australië nog sterk naar twee punten na zeven tegenstanders in te hebben gehaald, maar in Bahrein was het weer ouderwets rommelig. Het begon al in de eerste vrije training voor Stroll met een te voorkomen spin. Na het doven van de startlichten liet Stroll zich ertoe verleiden om de wagen van Grosjean als stootkussen te gebruiken. Gezien de tombola op het einde van de race waren punten niet onmogelijk geweest. Een duidelijke flop van Stroll.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"