Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Toptalent Vd Goorbergh (15) maakt sensationele overstap naar Moto2

De nog piepjonge Zonta van den Goorbergh, zoon van voormalig MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh, rijdt volgend jaar voor het Nederlands RW Racing in de Moto2. Daarmee maakt hij een reuzensprong.

Zonta RW Racing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RW Racing

De move van de piepjonge Zonta van den Goorbergh is een opmerkelijke. Dit seizoen is hij actief in het Moto3 junior-wereldkampioenschap. Een overstap vanuit die klasse direct naar de Moto2 betekent dat de vijftienjarige toch wel wat stappen overslaat. Vd Goorbergh zal uitkomen voor het Nederlandse team RW Racing.

De overstap komt net op tijd, aangezien vanaf 2023 een minimumleeftijd van achttien jaar geldt in het wereldkampioenschap wegracen. Op dit moment ligt die leeftijdsgrens op 16, maar Vd Goorberg wordt 1 december 16 jaar oud. Hij krijgt een Belgische teamgenoot, Barry Baltus, die dit seizoen al op de Moto2-fiets zit.

2022 moet een leerjaar worden en daarom heeft men ervoor gekozen een tweejarige deal te ondertekenen. Vd Goorbergh wordt de tweede Nederlander in de klasse direct onder de MotoGP. Bo Bendsneyder is al enkele jaren actief in die klasse.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen