Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
MotoGP

Toptalent Vd Goorbergh (15) maakt sensationele overstap naar Moto2

De nog piepjonge Zonta van den Goorbergh, zoon van voormalig MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh, rijdt volgend jaar voor het Nederlands RW Racing in de Moto2. Daarmee maakt hij een reuzensprong.

Zonta RW Racing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RW Racing

De move van de piepjonge Zonta van den Goorbergh is een opmerkelijke. Dit seizoen is hij actief in het Moto3 junior-wereldkampioenschap. Een overstap vanuit die klasse direct naar de Moto2 betekent dat de vijftienjarige toch wel wat stappen overslaat. Vd Goorbergh zal uitkomen voor het Nederlandse team RW Racing.

De overstap komt net op tijd, aangezien vanaf 2023 een minimumleeftijd van achttien jaar geldt in het wereldkampioenschap wegracen. Op dit moment ligt die leeftijdsgrens op 16, maar Vd Goorberg wordt 1 december 16 jaar oud. Hij krijgt een Belgische teamgenoot, Barry Baltus, die dit seizoen al op de Moto2-fiets zit.

2022 moet een leerjaar worden en daarom heeft men ervoor gekozen een tweejarige deal te ondertekenen. Vd Goorbergh wordt de tweede Nederlander in de klasse direct onder de MotoGP. Bo Bendsneyder is al enkele jaren actief in die klasse.

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto