© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Topteams eensgezind over bandenkeuze voor GP Brazilië

30 okt. 2018 12:19 René Oudman 0 reacties
Waar er in de voorgaande wedstrijden weleens drastisch verschillende bandenkeuzes te zien waren, zijn de coureurs van met name de topteams vrij eensgezind voor wat betreft de volgende Grand Prix. Pirelli heeft de medium, de soft en de supersoft aangeboden voor de race in Brazilië.

Max Verstappen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo hebben precies dezelfde bandenkeuze gemaakt voor het treffen op het Autodromo José Carlos Pace. Het viertal neemt één set van de mediums, drie sets van de softs en negen sets supersofts mee naar Brazilië.

Van de gebruikelijk top zes heeft alleen Kimi Raikkonen niet negen sets supersofts tot zijn beschikking in Brazilië, de Fin neemt acht sets mee. Zijn landgenoot Valtteri Bottas heeft evenals het bovengenoemde viertal negen sets supersofts, maar neemt in tegenstelling tot onder meer zijn teammaat Hamilton twee sets mediums mee.

Veel supersofts lijkt de gangbare keuze voor de Grand Prix van Brazilië: slechts het team van McLaren neemt minder dan acht sets supersofts mee. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hebben zeven sets van het rubber met de rode markering tot hun beschikking.

De volledige bandenkeuze voor de GP van Brazilië

Pirelli Banden Brazilië

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen