Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Topteams eensgezind over bandenkeuze voor GP Brazilië

Waar er in de voorgaande wedstrijden weleens drastisch verschillende bandenkeuzes te zien waren, zijn de coureurs van met name de topteams vrij eensgezind voor wat betreft de volgende Grand Prix. Pirelli heeft de medium, de soft en de supersoft aangeboden voor de race in Brazilië.

Max Verstappen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo hebben precies dezelfde bandenkeuze gemaakt voor het treffen op het Autodromo José Carlos Pace. Het viertal neemt één set van de mediums, drie sets van de softs en negen sets supersofts mee naar Brazilië.

Van de gebruikelijk top zes heeft alleen Kimi Raikkonen niet negen sets supersofts tot zijn beschikking in Brazilië, de Fin neemt acht sets mee. Zijn landgenoot Valtteri Bottas heeft evenals het bovengenoemde viertal negen sets supersofts, maar neemt in tegenstelling tot onder meer zijn teammaat Hamilton twee sets mediums mee. Veel supersofts lijkt de gangbare keuze voor de Grand Prix van Brazilië: slechts het team van McLaren neemt minder dan acht sets supersofts mee. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hebben zeven sets van het rubber met de rode markering tot hun beschikking. De volledige bandenkeuze voor de GP van Brazilië

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi