Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Topteams F1: 'Je kan ons niet vragen om te stoppen met winnen'

Op dit moment domineren drie teams de Formule 1. Een roep tot meer gelijkheid klinkt, maar de topteams in kwestie zien niet hoe dat doel vóór de nieuwe reglementen van 2021 bereikt kan worden.

Mercedes-teambaas Toto Wolff snapt ook dat een sport die wordt gedomineerd door drie van de tien teams niet bijster interessant is voor het publiek: "Het publiek wil een gevecht zien aan de kop van het veld en hier en daar een uitschieter." Die uitschieters zijn tegenwoordig echter zeldzaam, omdat teams als McLaren en Renault teveel tekort komen op de top drie. Maar volgens Wolff zijn de top drie teams niet zomaar te beteugelen: "Een paar jaar geleden is het balletje in een bepaalde richting gaan rollen, en dat balletje stop je niet zomaar."

Wolff vindt bijval van zijn Ferrari-concullega Maurizio Arrivabene: "Je kunt de regels niet van de ene op de andere dag veranderen en je kunt niet van de topteams vragen om niet langer hun best te doen." "Je vraagt Christiano Ronaldo ook niet of hij alsjeblieft wat minder vaak wil scoren, omdat Real Madrid anders te goed is." Waar Arrivabene nog oppert dat de dominantie van één of enkele teams 'nooit voor altijd standhoudt', ziet Red Bull-teambaas Christian Horner een oplossing voor het probleem in het versimpelen van de regels: "Op dit moment staan de absurd hoge kosten en de te bepalende rol van de motoren een meer gelijk speelveld in de weg. Uiteindelijk moeten we er naartoe dat de coureurs weet het verschil maken, en niet de motor of het budget."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"