Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Topteams Formule 1 akkoord over invoering maximum budget'

De vier grootste Formule 1-teams hebben onderling overeenstemming bereikt over een budgetlimiet die vanaf 2021 in moet gaan. Een maatregel die moet leiden tot kostenverlaging binnen de sport.

De budgetlimiet, ook wel bekend als budget cap, staat al enkele jaren op de agenda tijdens de Formule 1-overleggen. Het streven van Liberty Media om een maximum budget voor alle teams in te voeren in 2021 lijkt een stap dichterbij. Ferrari, Mercedes, Red Bull en McLaren, de vier grootste teams, zouden overeenstemming hebben bereikt over de hoogte van het budget voor 2021 en verder.

De introductie van een budget cap moet zorgen voor kleinere verschillen in de Formule 1 en de sport aantrekkelijker maken voor geïnteresseerde nieuwe teams. Tijdens een vergadering afgelopen week in Genève bereikten de 'grote vier' overeenstemming over de hoogte van het maximum budget per team. Het voorgestelde maximum budget per team: 2021: € 162.670.000 2022: € 140.690.000 2023: € 118.710.000 Deze kosten zijn exclusief de kosten voor de motoren (maximaal € 15 miljoen per jaar), salarissen van de topmanagers en coureurs, en kosten voor zaken als marketing en hospitality. Daarnaast zouden de teams vanaf 2021 ook vrij zijn om onderdelen aan elkaar te verkopen. De overeenstemming tussen de teams is een eerste stap in de juiste richting. De toekomst moet uitwijzen of deze budget cap er uiteindelijk ook komt, en hoe de uitgaven van de teams te controleren zijn door de FIA en Liberty Media.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"