Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Topteams komen bovendrijven tijdens gepland waterballet op derde testdag Barcelona

De topteams maakten tijdens het begin van de middagsessie de meeste meters op het Circuit de Barcelona-Catalunya, dat tijdens de lunch kunstmatig werd natgemaakt door vrachtwagens gevuld met water.

In de ochtend waren Mercedes met George Russell (66 ronden) en Red Bull met Max Verstappen (59 ronden) de meest productieve coureurs op de baan. Alpine (12 ronden) en Haas (9 ronden) kenden allebei problemen. In de middag zagen we hen niet meer terug, want de problemen kostten te veel tijd om op te lossen. Zij konden dus al vroeger dan gepland op gaan ruimen. Om 16:00 uur hadden we ook Pierre Gasly (AlphaTauri) en Lance Stroll (Aston Martin) nog niet gezien. Beide teams zorgden in de ochtend voor een rode vlag. Gasly crashte en Vettel moest zijn AMR22 stil zetten door een olielek. Op het moment van schrijven zijn zij nog steeds niet terug de baan op.

Niet kapotte auto's waren productief

Tijdens de lunch werd de baan bovendien natgespoten, zoals vooraf was afgesproken, waardoor de eerste twee uur na de lunch werden afgelegd op regenbanden en/of intermediate banden. Dat weerhield de coureurs er echter niet van om een boel ronden te rijden. Tenminste, de coureurs wiens auto niet met problemen kampte. Ricciardo dook op de regenbanden als eerste de baan op na de lunch en reed in twee uur tijd 37 ronden, terwijl de baan steeds verder opdroogde. Lewis Hamilton en Carlos Sainz van respectievelijk Mercedes en Ferrari volgden het voorbeeld van zijn Australische collega en reden ruim 50 ronden. Sergio Perez bleef namens Red Bull ietwat achter en bleef steken op 33 ronden, Bottas reed er niet meer dan 10, terwijl Latifi er niet meer dan 8 op de teller bij schreef. Albon kwam ook in actie voor Williams, en reed een twintigtal ronden.

Baan droogt op

Naar mate de middagsessie vorderde, droogde de baan steeds verder op. Daar waar men om 14:00 uur begon met rondetijden van 1.44, waren die kort voor de klok van vier al weer bijna terug op het niveau van de ochtend, met Alexander Albon die een 1.20,8 klokte op de zachte banden, ongeveer even snel Verstappen in de ochtend op medium banden. De laatste twee uur van de dag zal men dus weer op een volledig droge baan rijden en hopen de coureurs en teams nog de laatste belangrijke data te verzamelen alvorens ze inpakken en weer terugkeren naar hun thuisland. Over iets minder dan twee weken, op donderdag 10 maart, beginnen de volgende drie testdagen in Bahrein.

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"