Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso benadrukt: "Niets aan de hand met Honda-motor"

Ineens doken er tijdens de derde dag van de eerste wintertestweek geruchten op. De Honda-motor, waarmee onder meer Max Verstappen rondrijdt in het Formule 1-seizoen 2019, zou te kampen hebben met behoorlijke vibraties. Volgens de waarnemend technisch directeur van Toro Rosso zijn die geruchten gebaseerd op onzin.

Jody Egginton, die de rol van James Key op zich heeft genomen nadat vorig jaar zomer duidelijk werd dat de laatstgenoemde zou verkassen richting McLaren, liet op het Circuit de Barcelona-Catalunya ten overstaande van een select groepje media, waaronder RacingNews365 , weten dat er niets aan de hand is.

"We hebben niet te maken met buitensporige vibraties", maakt Egginton direct een einde aan de speculaties. "Er is werkelijk niets aan de hand. Honda heeft in de afgelopen dagen werkelijk fantastisch werk geleverd. Wij hoeven helemaal niks aan te passen om wat betreft ons eigen programma, want Honda levert ons goed materiaal." "De power unit is fantastisch", vervolgt de waarnemend technisch verantwoordelijke van het Italiaanse broertje van Red Bull Racing. "We zijn verder gegaan waar we eind 2018 waren gebleven. Wat betreft Honda doen ze uitstekend hun werk." Daniil Kvyat, rijder van Toro Rosso, wist de STR14 met Honda-power woensdagmiddag naar de snelste tijd te sturen. De Rus reed bovendien liefst 137 ronden, wat overeenkomt met ruim twee Grand Prix-afstanden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"