Toro Rosso denkt aan nemen van motorstraffen

13 mrt. 12:30 Koen Bakker 0 reacties
Toro Rosso-teambaas Franz Tost zegt dat het team wel eens gebruik zou kunnen gaan maken van een vierde motor. Bij een vierde krachtbron zal er een penalty komen voor de desbetreffende coureur.

Toro Rosso gaat wikken en wegen

Logischerwijs wordt een motor zwakker naarmate er meer mee gereden wordt. De Formule 1 teams hebben drie motoren gekregen en als dit aantal wordt overschreden zal er een penalty volgen. Toro Rosso is in ieder geval bereid dat te doen.

"Er komt een fase waarin we gaan kijken of het misschien beter is om een weekend te beginnen met een nieuwe krachtbron," legt hij uit tegen Motorsport.com. Hij vervolgt: "Als er een aantal duizend kilometer afgelegd is met de motor, dan komt er een moment waarop er gewoon minder vermogen is. Dan gaan we discussiëren wat de beste optie is, dat moment komt hoe dan ook."

De reglementen geven aan dat coureurs drie verbrandingsmotoren, MGU-H's en turboladers hebben. Van de MGU-K, de energieopslag en besturingselektronica mogen ze er maar twee gebruiken. 

"Eigenlijk is het een krankzinnige regel", zegt Tost. "Vorig jaar mochten we het doen met vier motoren met een race minder."

Ferrari dwarsboomde een versoepeling van het reglement. Tost: "Dat is hun goed recht. Zij denken daar een voordeel bij te hebben. Dat zijn de regels, dus we zullen ermee moeten leren leven."

Toro Rosso maakt in 2018 gebruik van Honda-motoren. "Maar hoeveel power units we uiteindelijk nodig gaan hebben, weten we nog niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen