Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso erkent: 'Betrouwbaarheid Honda is nog een raadsel'

Toro Rosso is ongetwijfeld het Formule 1 team dat de laatste jaren het meest van motorfabrikant is gewisseld. Ook in 2018 is het voor het opleidingsteam van Red Bull Racing weer spannend hoe het gaat lopen. Vooral omdat de nieuwe motorfabrikant Honda is en de Japanners bepaald geen vlekkeloze staat van dienst hebben.

Niet alleen liet de snelheid van de Honda-krachtbron duidelijk te wensen over, ook de betrouwbaarheid was regelmatig onderwerp van spot. Hoewel de verwachtingen rondom de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda hoog gespannen zijn, erkent ook technisch directeur James Key dat de betrouwbaarheid hem toch wel wat zorgen geeft. "Ja, een betrouwbare motor tijdens de wintertest maakt een hoop verschil. Zowel voor Honda als voor ons is dat van belang. In 2016 reden we met de Ferrari-motor uit 2015, een ongelofelijke stabiele motor die er al een heel seizoen op had zitten. Alle kinderziektes waren eruit waardoor we veel kilometers konden maken tijdens die wintertest. Dat was zowel voor het team als voor de rijders enorm belangrijk. Dat maakt echt wel verschil."

Key wil dan ook nog geen al te hoge verwachtingen uitspreken over het nieuwe Formule 1 seizoen en eerst afwachten hoe de wintertesten gaan verlopen. "Laten we afwachten hoe het gaat. Natuurlijk doet Honda er alles aan, dus hopelijk is het op dat moment in orde. Het is vrij normaal dat er wat kinderziektes zijn, maar daarvoor hebben we dan ook die testdagen. Het doel van zowel ons als Honda is natuurlijk dat we zonder al teveel problemen door die dagen komen." Toro Rosso onthult haar nieuwe bolide op de ochtend van 26 februari vlak voor de eerste wintertestweek in Barcelona van start gaat.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"