Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso: "Honda heeft enorme stap gemaakt in jaar tijd"

Het verschil tussen de Honda-motor van begin 2018 en precies een jaar later is enorm. Dat verklaart de technisch directeur van Toro Rosso, dat vorig jaar al met deze krachtbron reed.

Jody Egginton neemt met het vertrek van James Key de rol als technisch leider binnen Toro Rosso over. De Brit sprak in Barcelona met onder meer RacingNews365 over de samenwerking met Honda, die iets meer dan een jaar geleden begon.

"Vorig jaar heeft Honda veel vermogen gevonden gedurende het seizoen", aldus Egginton. "Zo ontstond er gaandeweg al een groot verschil met het begin van het jaar." Gedurende 2018 kwam het regelmatig voor dat Honda nieuwe onderdelen voor de krachtbron introduceerde. Toro Rosso ontkwam daarbij tijdens diverse Grands Prix echter niet aan het incasseren van gridstraffen om deze componenten te mogen gebruiken. De progressie was in elk geval voldoende om Red Bull ervan te overtuigen dat Honda een betere motorpartner zou zijn dan Renault. Om die reden rijden ook Max Verstappen en Pierre Gasly in 2019 met de Japanse motor. Egginton: "Afgelopen winter heeft Honda hard doorgewerkt aan meer verbeteringen, net als andere motorleveranciers. En die passen we nu voorzichtig toe, stap voor stap." De technisch directeur is er zeker van dat de koek nog lang niet op is wat betreft de ontwikkeling van de motor: "Er zit nog veel meer in, al geldt dat eigenlijk ook voor de andere teams. Het is in elk geval duidelijk dat vergeleken met een jaar geleden er een enorme stap gemaakt is door Honda."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"