Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso-Honda zakt door het ijs in Australië

De kwalificatie voor de Grand Prix van Australië was de eerste echte krachtmeting van het seizoen. Na alle positieve berichten vanuit het team, viel Toro Rosso ronduit tegen in Melbourne.

Pierre Gasly spande de kroon met de twintigste en laatste startplaats. De Fransman had naar eigen zeggen één ronde om het te doen en die verprutste hij. “Ik wilde teveel en maakte daardoor een kostbare fout. Ik was in de eerste sector van het circuit twee tienden sneller dan Hartley, maar je moet blijven pushen, want het middenveld zit zo dicht bij elkaar.” “Ik ben zeer teleurgesteld in het uiteindelijke resultaat, want een plekje in Q2 was echt mogelijk geweest.”

Brendon Hartley deed het met de zestiende tijd iets beter, maar bleef eveneens steken in Q1. “Het was een frustrerende dag” , zo vat de Nieuw-Zeelander zijn zaterdag samen. “Als we één tiende sneller waren geweest, hadden we direct een paar plaatsen verder naar voren gestaan. De auto was er toe in staat, maar ik maakte een paar kleine foutjes.” Hartley vertrouwt echter op de goede racepace van de STR13, maar weet ook dat inhalen lastig wordt op het Albert Park Circuit: “Het wordt een zware opgave.” “Bandenmanagement is hier ook van het grootste belang, dus misschien valt op dat gebied nog wat te winnen als we dat voor elkaar. We gaan in ieder geval ons best doen.”

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel