© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso ijzersterk in de regen: "Hopen op meer water!"

01 sep. 2018 08:00 René Oudman 0 reacties
Wie Brendon Hartley en Pierre Gasly had verteld dat het tweetal de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië als vierde en zesde zou besluiten, zou door de coureurs in kwestie waarschijnlijk aan zijn gekeken alsof ze met een gek te maken hadden. Toch kregen de Nieuw-Zeelander en de Fransman het voor elkaar op Monza: de Toro Rosso-Honda lag erg goed op het in de ochtendsessie natgerende circuit.

Beiden hopen dan ook dat het hemelwater in het verdere verloop van het Italiaanse raceweekend naar beneden blijft komen. Toro Rosso wist ooit haar eerste en enige Grand Prix-overwinning te scoren op een verregend Monza, dat was precies tien jaar geleden het geval. Sebastian Vettel was de glorieuze winnaar van die wedstrijd.

"Het was een drukke dag", analyseert Gasly, die met een lach naar de tijdenlijst van de ochtendsessie kon kijken. "We hebben de wagen haar sporen kunnen geven op een natte en op een droge baan. De dag begon veelbelovend in de regen, we wisten sterke tijden neer te zetten. Hopelijk volgt er in dit weekend meer regen, dat maakt de boel wat spannender!" Gasly besloot de vrijdag uiteindelijk op P14: op het droge was de Toro Rosso STR13 een stuk minder competitief.

"Een positieve vrijdag op Monza. Ik ben vanochtend vierde geworden en heb zelfs een tijdje op P1 gestaan, dat was vet!", jubelt Hartley. "De wagen deed het erg goed op intermediates. In de tweede sessie heb ik helaas veel tijd verloren omdat we een probleem met het bodywork hadden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen