© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Toro Rosso is in 2019 proefkonijn voor Red Bull'

02 dec. 2018 16:15 Wanda Bisschop 1 reacties
Afgelopen jaar onderging het team van Toro Rosso al diverse gridstraffen zodat Honda hun motor kon doorontwikkelen. Nu Red Bull in 2019 ook met motoren van Honda gaat racen, is het voor teambaas Franz Tost heel duidelijk: "Ja, wij fungeren als proefkonijn voor Red Bull".

"Als we op die manier strategisch kunnen bijdragen aan overwinningen en titels voor Red Bull, dan doen wij dat", aldus teambaas Tost in gesprek met Motorsport-Total.com. "Dat hoeven we intern niet eens te bespreken, want dat is onderdeel van ons beleid."

Voor Tost is het in ieder geval geen probleem om ook in het nieuwe Formule 1-seizoen als proefkonijn voor de hoofdmacht te fungeren. Hij ziet daarin juist ook voordelen voor het opleidingsteam. "Deze rolverdeling werkt twee kanten op. Zo zullen wij als team ook beter worden van de samenwerking tussen Red Bull en Honda."

In 2019 rijden Red Bull en Toro Rosso namelijk niet alleen met dezelfde motor, maar bevestigt teambaas Tost dat zijn team over de dezelfde achterkant als de RB15 kan beschikken.

Dit seizoen kwam Toro Rosso niet verder dan de negende plek bij de constructeurs. Tost hoopt dat zijn team in het nieuwe jaar een sprong kan maken. "Elk team hoopt in deze fase van het seizoen dat de nieuwe auto beter presteert dan de huidige, maar we moeten natuurlijk nog afwachten hoe de nieuwe auto het straks gaat doen. Ik ben vooral erg benieuwd naar de rondetijden, want dat is bepalend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen