Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso is overtuigd: "Gasly heeft zich bijzonder ontwikkeld"

Dit jaar rijdt hij voor Toro Rosso, volgend jaar mag Pierre Gasly (22) het laten zien als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. De jonge Fransman rijdt nog maar een jaartje mee in de Formule 1, maar heeft al meermaals goede resultaten neergezet.

Jonathan Eddolls, het hoofd van het engineersteam bij Toro Rosso, sprak op vrijdag tijdens de persconferentie voor teamleden lovende woorden over Gasly. De Brit meent dat de nummer veertien van het huidige wereldkampioenschap enorme stappen heeft gezet in 2018.

"Pierre heeft veel zelfvertrouwen", spreekt Eddolls. "Hij is razendsnel en ik denk dat hij dit jaar alleen maar meer geloof in zichzelf heeft gekregen. Een van de zaken waar hij het meest op vooruit is gegaan, is absoluut het bandenmanagement. Daar was hij al bedreven in aan het begin van dit jaar, maar hij heeft zich ontwikkeld tot een van de besten." "Zoals we allemaal inmiddels wel weten zijn de Pirelli's van tegenwoordig lastig te snappen. Soms beginnen ze sneller dan verwacht te blaren of slaat korrelvorming toe. Oververhitting is ook een probleem. In recent verreden races kwam een aantal keren naar voren dat we het nog niet helemaal snappen, maar grote stappen zijn er in ieder geval gezet", belicht de hoofd engineer het bandenverhaal. Niet alleen het bandenmanagement tijdens de race is een sterk punt van Gasly geworden, ook tijdens de kwalificatie op zaterdag heeft de Fransman zich ontwikkeld. "Waar Pierre ook aan heeft moeten wennen is de enorme grip die de wagens hebben in kwalificatietrim. Aan het begin van het jaar liet hij zich nog weleens verrassen, maar ook daarin heeft hij zich enorm verbeterd." Gasly kwam tot dusver tot het scoren van 29 WK-punten: twaalf daarvan liet de Fransman noteren na de Grand Prix van Bahrein, waarin hij zeer keurig als vierde over de eindstreep kwam.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi