Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso kan met Honda Formule 1 races winnen

Het kleine broertje van Red Bull Racing rijdt dit jaar met krachtbronnen van Honda en deze ontwikkeling wordt door Red Bull nauwlettend gevolgd. Bij Toro Rosso zijn ze in ieder geval tevreden over Honda en zijn ze er zelfs van overtuigd dat ze in de toekomst met Honda voor de winst kunnen strijden.

"De witte broodsweken zijn inmiddels voorbij en we zijn inmiddels de volgende level binnengestapt." Tegenover Speedweek doet technisch directeur James Key een boekje open over de samenwerking met de Japanse motorfabrikant. Hij is vooral erg tevreden met het feit dat Toro Rosso voor het eerst nu functioneert als fabrieksteam. "We hebben deze uitdaging met beide handen aangegrepen. Niet eerder hadden we de gelegenheid om zo close samen te werken met een motorfabrikant. We hebben nu veel meer verantwoordelijkheid. De situatie is compleet anders als je slechts een klantenteam bent."

Tot nu toe is de vierde plek van Pierre Gasly in Bahrein het beste resultaat van Toro Rosso. Volgens Key zit er nog wel meer aan te komen. "Wie zegt dat andere teams niet kunnen winnen? Ik denk dat het heel aannemelijk is dat we op gelijke hoogte komen met de andere teams en met een beetje geluk is het zeker mogelijk om het podium te halen." "Op de langere termijn willen we in de positie komen dat we met Honda races gaan winnen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'