Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Toro Rosso kan vechten voor vierde plaats'

Toro Rosso gaat een spannend jaar tegemoet. Het kleine broertje van Red Bull Racing rijdt voor het eerst met Honda-motoren, dat de afgelopen jaren zeer onbetrouwbaar bleek. Teambaas Franz Tost is echter zeer positief en denkt dat Toro Rosso 'gewoon' voor een plaats in de top vijf kan gaan.

De afgelopen jaren was het doel van Toro Rosso simpel, maar ook onbereikbaar: de vijfde plaats in het kampioenschap. Het team bereikte tot nu toe nog nooit de vijfde plaats en eindigde vorig jaar voor de vierde keer op rij als zevende. In 2018 verandert er niet veel aan het doel van Toro Rosso. "De top drie is uitgesloten, maar vanaf de vierde plek is alles mogelijk" , zegt Tost over het nieuwe seizoen tegenover Racer.com. "De teams vanaf de vierde plek hebben een vergelijkbaar budget, dus eigenlijk is het doel hetzelfde als vorig jaar: in de top vijf eindigen."

McLaren en Renault zullen naar verwachting ook grote stappen maken volgend jaar, maar Tost is hoopvol dat Toro Rosso ook kan groeien. "We moeten wederom een sterke en competitieve auto bouwen, alle ingrediënten voor een mooi seizoen zijn aanwezig" , aldus een positieve Tost. Ook Williams en Force India moet Toro Rosso kunnen verslaan, aldus Tost. "Ik weet niet wat Williams en Force India verzinnen in de winter, maar we opereren op hetzelfde niveau." "We mogen geen excuses verzinnen om het die teams niet lastig te maken. Verslaan is misschien teveel gevraagd, maar we moeten er goed bij zitten" , besluit een getergde Tost.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"