Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso: 'Krijgen van Honda meer ontwerpvrijheid'

Toro Rosso heeft alleen maar lovende woorden over voor Honda en de nieuwe samenwerking met de Japanners. Met name de ruimte om zelf input te brengen, wordt goed gewaardeerd door het team.

Honda is de komende drie seizoenen de nieuwe motorleverancier van Toro Rosso. Het is een samenwerking die tot nu toe vruchtbaar is gebleken, iets wat Toro Rosso zelf maar wat graag bevestigt. Toro Rosso is met name te spreken over de inspraak die ze hebben over het verwerken van de motor in het totaalontwerp van de auto: "Voorheen kregen we van onze leverancier te horen 'dit is onze motor, en zie maar hoe je die in je auto past'", aldus teambaas Franz Tost in gesprek met Autosport . "Dit jaar hebben hebben we samen met Honda om de tafel gezeten om te kijken hoe we het ontwerp van de auto en de motor op elkaar af kunnen stemmen. Neem bijvoorbeeld het uitlaatsysteem, dit heeft een groot effect op de aerodynamica van de auto."

Volgens Tost heeft Toro Rosso in het twaalfjarige bestaan van het team nooit zoveel inspraak gehad op motorisch vlak. De Oostenrijker geeft aan dat de monteurs daar helemaal van opleven. "Onze jongens kwam met een lach op hun gezicht terug van testbank waar de motor en de versnellingsbak werden getest. Ze hadden iets te zeggen en daar profiteerden beide partijen van. Het was absoluut de juiste beslissing om met Honda in zee te gaan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie