Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso: 'Kvyat moet meer discipline tonen'

Daniil Kvyat wacht nog altijd op een contractverlenging bij Toro Rosso, maar moet langzamerhand vrezen voor zijn toekomst bij het satellietteam van Red Bull Racing. Teambaas Franz Tost wil dat de Rus komend half jaar meer discipline toont en meer 'met zijn hoofd' gaat rijden.

In het eerste half jaar van dit seizoen heeft Daniil Kvyat zichzelf geen goede dienst bewezen. De Rus behaalde slechts vier punten, terwijl teamgenoot Carlos Sainz er al 35 binnen heeft gehaald. Daarnaast was hij bij diverse incidenten betrokken, waardoor hij nog maar twee strafpunten af is van een wedstrijd schorsing. Teambaas Franz Tost is dan ook niet geheel tevreden over zijn rijder, die vooral op mentaal gebied nog moet verbeteren. "Hij wil te graag succesvol zijn en probeert mensen in te halen op plekken waar dat soms niet mogelijk is. Daarin moet hij nog een stuk gedisciplineerder worden" , aldus Tost. "De snelheid is prima. Als je kijkt naar zijn rondetijden dan zijn die competitief en zeer goed, maar hij neemt te veel risico's, vooral bij de start" , voegt Tost daar aan toe.

Die risico's moet Kvyat snel onder controle zien te krijgen, vindt Tost. Op het hoogste niveau mogen die fouten niet leiden tot crashes. "Op dit niveau moet je, vooral bij de start, al je emoties onder controle hebben. Als je die emoties niet onder controle hebt, dan maak je fouten en crash je" , is de nuchtere conclusie van Tost. Volgens Tost is vooral het mentale aspect het probleem bij Kvyat. Technisch gezien gaat het prima. "De rest is prima. Hij geeft goede feedback en zijn snelheid is goed te noemen. Als hij alleen rijdt, is er niets aan de hand" , besluit Tost.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"