Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Scuderia Toro Rosso

"Toro Rosso maakt zeker aanspraak op nóg een podiumplek"

Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat en inmiddels Red Bull-coureur Alexander Albon kijken tevreden terug op de eerste seizoenshelft, gedurende welke ze in hun Toro Rosso-bolides beide goed voor de dag kwamen en de Rus zelfs een podiumplaats wist te bemachtigen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniil Kvyat keerde in 2019 na een seizoen lang afwezig te zijn geweest terug in de Formule 1 bij Toro Rosso. Na de plotselinge verhuizing van Daniel Ricciardo van Red Bull naar Renault kwam er een plekje voor de Rus vrij bij Toro Rosso, omdat Pierre Gasly door werd geschoven naar de grote broer.

In de eerste seizoenshelft presteerde Kvyat zeker niet slecht en ook zijn team Toro Rosso kan met een vijfde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft, waarin de Italiaanse renstal in totaal 43 punten scoorde.

"Als je naar ons puntentotaal kijkt, dan hebben we eigenlijk in de eerste seizoenshelft geen steek laten vallen", zo begint de Rus zijn verhaal tegenover Motorsport-Total.com. "Sommige raceweekenden hebben we zelfs beter gepresteerd dan we vooraf mogelijk achtten. Uiteindelijk hebben er echt het maximale uitgehaald."

Ook (inmiddels ex-) Toro Rosso-coureur Alexander Albon kijkt met een glimlach op het gezicht terug op zijn eerste seizoenshelft, waarin ook hij redelijk sterk voor de dag kwam. Zo sterk, dat hij ten faveure van Gasly zelfs een promotie naar Red Bull afdwong.

"De kwalificaties verliepen niet altijd even soepel, omdat we moeite hadden met het op temperatuur krijgen van de banden, maar in de race werden we vaak positief verrast door onze snelheid. Mocht er nog zo'n gekke regenrace als in Duitsland komen, dan maakt Toro Rosso zeker aanspraak op nog een podiumplek", aldus de tevreden, kersverse Red Bull-coureur.

1 reactie