© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso: "McLaren sprak vaak te negatief over Honda"

22 nov. 2018 09:36 Ruud Dimmers 2 reacties
De relatie tussen McLaren en Honda mondde in 2017 na drie seizoenen uit in een vechtscheiding. Het Britse team zag geen toekomst in de Japanse motorleverancier en gooide geregeld met modder.

De relatie tussen Honda en McLaren was ernstig verstoord in 2017. Mede door de haast altijd negatieve uitspraken van McLaren-medewerkers en Fernando Alonso over de motor. Bij Toro Rosso is men dan ook positief verrast door zowel de motor als de processen bij Honda.

"Ze maakten Honda niet altijd zwart, maar schetsen een zeer laag beeld van de motor, terwijl deze op een redelijk niveau was", laat Jonathan Eddolls van Toro Rosso optekenen.

Honda vond in 2018 de weg omhoog, maar kijkt nog altijd tegen een achterstand aan ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Zowel qua vermogen als qua betrouwbaarheid.

"De derde specificatie van hun motor was een stap vooruit. Zowel qua vermogen, zeker in de kwalificatie. De betrouwbaarheid is ook in orde, hoewel dat anders lijkt door al onze gridstraffen. Velen daarvan hebben we tactisch gekozen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen