© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso monteert nieuwe motoronderdelen in wagen Hartley

08 jul. 2018 12:29 René Oudman 0 reacties
Onder het motto 'het maakt toch niets meer uit' heeft Toro Rosso enkele uren voor aanvang van de Grand Prix van Groot-Brittannië twee nieuwe motoronderdelen in de wagen van Brendon Hartley gemonteerd. De Nieuw-Zeelander stuiterde er op zaterdagochtend tijdens de derde vrije training hard af - de schade was dusdanig fors, dat Hartley deelname aan de kwalificatie kon vergeten. Omdat hij toch al vanuit de pitstraat moest starten, heeft het team besloten wat straffen te incasseren.

Met het installeren van een nieuwe Interne verbrandingsmotor en een nieuwe MGU-K - respectievelijk de zesde en vijfde die Hartley dit jaar gebruikt, een ongekend diepterecord - zou de Toro Rosso met startnummer 28 een gridstraf van tien plaatsen aan zijn broek krijgen. Aangezien Hartley vanuit de pits start, ontloopt hij deze sanctie.

De Formule 1-coureurs mogen slechts drie interne verbrandingsmotoren en drie MGU-K's per seizoen gebruiken. Hartley en teammaat Pierre Gasly, die gebruik maken van Honda-power, hebben beiden het motorreglement al fors overschreden. Gasly vangt de Britse Grand Prix overigens aan vanaf de veertiende startplaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen