Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso na slechte testdag: 'Lag niet aan Honda motor'

Vorige week verbaasde Toro Rosso iedereen nog door probleemloos haar testprogramma af te werken. Beide coureurs legden toen heel wat ronden af. Dat zat er gisteren tijdens de eerste testdag van de tweede testweek helaas niet in.

De testdag in Barcelona begon voor Toro Rosso nog goed met maar liefst 54 ronden voor Pierre Gasly in de ochtendsessie. 's Middags zou zijn teamgenoot Hartley het van hem overnemen maar een remprobleem gooide roet in de planning waardoor de gehele middagsessie verloren ging. Natuurlijk was de pers benieuwd of het misschien toch te maken had met de Honda motor maar Gasly benadrukte dat het met Honda niks te maken had. "De ochtend ging behoorlijk goed maar 's middags zorgde een remprobleem ervoor dat we kostbare tijd verloren. Uiteindelijk konden we de hele middag niet meer rijden. Dat was natuurlijk erg jammer maar hopelijk kunnen we dat in de komende drie dagen goedmaken."

Gasly die zich voorbereidt op zijn eerste volledige jaar in de Formule 1 heeft dan ook nog geen idee hoe Toro Rosso er op dit moment voor staat. "We hebben nog geen idee hoe de performance van de auto echt is, daarvoor is het nog te vroeg. Ook omdat we nog niet in een kwalificatiemodus hebben gereden. Het is dan ook lastig te vergelijken met vorig jaar." "Het enige wat we nodig hebben, is een betrouwbare motor om zoveel mogelijk te kunnen testen voor Melbourne. Voor nu zijn we eigenlijk wel tevreden." Ook Honda technische directeur Tanabe gaat ervan uit dat Toro Rosso de verloren tijd in de komende testdagen inhaalt. "Helaas verloren we gisteren kostbare tijd vanwege een probleem met de auto. Het opsporen van dit soort problemen is onderdeel van het testen en we zullen voorbereidingen treffen om de kostbare tijd in de komende drie dagen goed te maken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi