© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso onthult nieuwe STR14

Toro Rosso heeft online de nieuwe bolide voor 2019 gepresenteerd. Het zusterteam van Red Bull Racing jaagt dit jaar met de STR14 op succes, met twee nieuwe coureurs achter het stuur.

Hoewel, nieuw. Daniil Kvyat is zeker geen onbekende van Toro Rosso, nadat hij al twee keer eerder uitkwam voor de Italiaanse formatie. De Rus krijgt een nieuwe en naar verluidt laatste kans bij het team en krijgt gezelschap van de Thaise debutant Alexander Albon.

Zoals de foto's van de teamkleding vorige week al deden vermoeden, is de livery van de Toro Rosso in grote lijnen onveranderd gebleven. De grootste veranderingen zijn dan ook wat minder zichtbaar op het eerste oog. De STR14 vertoont naar verluidt veel overeenkomsten met de Red Bull RB14 van vorig jaar, nu de samenwerking tussen de twee zusterteams door de komst van Honda verder is geïntensiveerd.

De aandrijving van de STR14, met de Honda-motor als kloppend hart, zou zelfs exact gelijk zijn aan die van de nog te presenteren RB15 van Red Bull. Zo vergaart Red Bull twee keer zo snel informatie voor de hoofdmacht en mede daardoor zal Toro Rosso ook in 2019 weer fungeren als een proeflaboratorium voor het team van Max Verstappen en Pierre Gasly.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen