Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso onthult nieuwe STR14

Toro Rosso heeft online de nieuwe bolide voor 2019 gepresenteerd. Het zusterteam van Red Bull Racing jaagt dit jaar met de STR14 op succes, met twee nieuwe coureurs achter het stuur.

Hoewel, nieuw. Daniil Kvyat is zeker geen onbekende van Toro Rosso, nadat hij al twee keer eerder uitkwam voor de Italiaanse formatie. De Rus krijgt een nieuwe en naar verluidt laatste kans bij het team en krijgt gezelschap van de Thaise debutant Alexander Albon.

Zoals de foto's van de teamkleding vorige week al deden vermoeden, is de livery van de Toro Rosso in grote lijnen onveranderd gebleven. De grootste veranderingen zijn dan ook wat minder zichtbaar op het eerste oog. De STR14 vertoont naar verluidt veel overeenkomsten met de Red Bull RB14 van vorig jaar, nu de samenwerking tussen de twee zusterteams door de komst van Honda verder is geïntensiveerd. De aandrijving van de STR14, met de Honda-motor als kloppend hart, zou zelfs exact gelijk zijn aan die van de nog te presenteren RB15 van Red Bull. Zo vergaart Red Bull twee keer zo snel informatie voor de hoofdmacht en mede daardoor zal Toro Rosso ook in 2019 weer fungeren als een proeflaboratorium voor het team van Max Verstappen en Pierre Gasly.

14FLAUOIbl4

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"