© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Update: Hartley niet in Britse kwalificatie, Gasly doet poging

07 jul. 2018 14:38 René Oudman 0 reacties
Het Britse Grand Prix-weekend verloopt tot dusver niet als gehoopt voor de stal van Toro Rosso. Op vrijdagmiddag moest Pierre Gasly zijn STR13 een half uur voor het einde van de training langs de kant parkeren met een motorgerelateerd probleem, zaterdagochtend vloog diens teammaat Brendon Hartley op hoge snelheid van de baan. Deelname aan de kwalificatie is voor beide heren nog een vraagteken.

Het ongeluk van Hartley werd namelijk veroorzaakt door het plotseling afbreken van de linkervoorwielophanging. De Nieuw-Zeelander was passagier in eigen bolide en werd via de grindbak in de bandenmuur gekatapulteerd. Om nieuwe incidenten te voorkomen besloot Toro Rosso de wagen van Gasly uit voorzorg niet meer de baan op te sturen. Gasly deed kort na afloop van de derde tijdtraining zijn zegje tegenover Sky Sports.

"Het team weet nog niet precies hoe het heeft kunnen gebeuren", wijst Gasly naar het angstaanjagende ongeval van stalmaat Hartley. "Alles wordt op dit moment nagelopen, de ophanging is uiteraard aan de meeste keuring onderhevig. Het is een vervelende situatie", baalt de 22-jarige Fransman, die al kort met zijn gecrashte collega wist te praten. "Brendon is natuurlijk geschrokken, maar gelukkig is hij ongeschonden uit de wagen gestapt."

Gasly weet nog niet of hij zaterdagmiddag tijdens de allesbepalende kwalificatie mág rijden van zijn team. "Ik heb nog geen duidelijkheid, ik denk dat het met name voor Brendon lastig wordt", doelt de jongeling op gigantische schade aan Hartleys wagen. "Ik houd de vingers gekruist."

Mocht Hartleys wagen op tijd klaar zijn, dan mag de Nieuw-Zeelander deelnemen aan de kwalificatie. De Le Mans-winnaar van 2017 is door de medische staf van het circuit gecheckt en fysiek goedgekeurd.


Update, 14:11

Hartleys wagen is, zoals verwacht, niet op tijd gereed voor deelname aan de kwalificatie. De Nieuw-Zeelander zal zodoende niet in actie komen - mocht hij deel kunnen nemen aan de race, zal hij vanuit de pitstraat moeten starten. Het team van Toro Rosso is intussen hard aan het werk: de volledige voorwielophanging van Gasly wordt vervangen. Het is nog onduidelijk of de wagen van de Fransman op tijd klaar is.


Update II, 14:38

Toro Rosso laat via haar officiële Twitteraccount weten 'een lastige kwalificatie tegemoet te gaan', aangezien Gasly slechts een handvol trainingsronden heeft kunnen rijden. Het impliceert daarmee dat Gasly een poging gaat wagen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen