© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso STR14 doorstaat verplichte FIA-crashtest

11 jan. 11:30 René Oudman 0 reacties
Goed nieuws voor Daniil Kvyat en Alexander Albon op vrijdagochtend: de wagen waarmee het tweetal komend jaar aan de start van de Grands Prix zal staan is door de verplichte crashtest van de FIA gekomen. De Toro Rosso STR14 heeft dus toestemming om te racen.

Elke nieuwe Formule 1-bolide wordt door de autosportbond onderhevig gesteld aan een crashtest. Het is vergelijkbaar met de verplichte crashtest die personenauto's af moeten werken, voordat het model de markt op mag gaan.

Een goedgekeurde wagen is een zorg minder: Toro Rosso kan zich nu gaan richten op het finetunen van haar nieuwe STR14, wat overigens een keiharde kopie van de Red Bull RB14 schijnt te zijn.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt Toro Rosso gebruik van Honda-motoren: zoals bovengenoemd vormen Kvyat en Albon het rijderspaar voor 2019. De Rus Kvyat (24) kwam al eerder uit voor de Italiaanse stal, te weten in 2014 en 2016-'17. Albon, een onder de Thaise vlag racende Brit, maakt dit jaar zijn debuut in de koningsklasse.

Toro Rosso heeft nog niet bekend gemaakt wanneer ze haar nieuwe bolide aan de buitenwereld zal presenteren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen