Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso STR14 doorstaat verplichte FIA-crashtest

Goed nieuws voor Daniil Kvyat en Alexander Albon op vrijdagochtend: de wagen waarmee het tweetal komend jaar aan de start van de Grands Prix zal staan is door de verplichte crashtest van de FIA gekomen. De Toro Rosso STR14 heeft dus toestemming om te racen.

Elke nieuwe Formule 1-bolide wordt door de autosportbond onderhevig gesteld aan een crashtest. Het is vergelijkbaar met de verplichte crashtest die personenauto's af moeten werken, voordat het model de markt op mag gaan.

Een goedgekeurde wagen is een zorg minder: Toro Rosso kan zich nu gaan richten op het finetunen van haar nieuwe STR14, wat overigens een keiharde kopie van de Red Bull RB14 schijnt te zijn. Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt Toro Rosso gebruik van Honda-motoren: zoals bovengenoemd vormen Kvyat en Albon het rijderspaar voor 2019. De Rus Kvyat (24) kwam al eerder uit voor de Italiaanse stal, te weten in 2014 en 2016-'17. Albon, een onder de Thaise vlag racende Brit, maakt dit jaar zijn debuut in de koningsklasse. Toro Rosso heeft nog niet bekend gemaakt wanneer ze haar nieuwe bolide aan de buitenwereld zal presenteren.

https://twitter.com/ToroRosso/status/1083665736990629889

One step closer to being back on track for 2019, we've passed the FIA crash tests! 👊 pic.twitter.com/sBt1cZIAkI — Toro Rosso (@ToroRosso) 11 januari 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi