Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Scuderia Toro Rosso

Toro Rosso-teambaas: "Had gehoopt om met Albon door te gaan"

Franz Tost moest afgelopen week, niet voor het eerst in zijn periode als Toro Rosso-teambaas, een van zijn rijders midden in het seizoen afstaan aan grote broer Red Bull. Waarschijnlijk was het niet helemaal waar hij op had gehoopt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op maandag 12 augustus maakte Red Bull het nieuws wereldkundig dat Pierre Gasly zijn zitje bij het team voor de rest van het seizoen af moest staan aan Alexander Albon. De Fransman werd na tegenvallende prestaties geslachtofferd en het Oostenrijkse team gaf aan dat ze aan de hand van de rijderswissel hopen een betere keuze te kunnen maken voor de Red Bull-line-up voor 2020.

Of Toro Rosso-teambaas Franz Tost blij was met die beslissing is nog maar de vraag, aangezien hij daags voordat het nieuws bekend werd nog aangaf dat hij het duo Daniil Kvyat en Alexander Albon graag wilde behouden: "Aan het einde van de rit is het altijd de beslissing van Red Bull, maar persoonlijk hoop ik dat Alexander en Daniil ook volgend seizoen Toro Rosso-coureurs zijn."

"Het zijn namelijk twee prima coureurs. Kvyat is sinds zijn eerste periode bij het team veel volwassener geworden en is tegelijkertijd nog steeds razendsnel. Alexander is voor mij de meest positief opvallende rookie van de eerste seizoenshelft. In de tweede helft zullen zijn prestaties nog beter worden, want hij kent de Toro Rosso-bolide inmiddels door en door", aldus de Oostenrijkse teambaas.

De Thaise coureur zal zichzelf en zijn bolide echter opnieuw moeten ontdekken, aangezien hij vanaf de Grand Prix van België niet in een Toro Rosso-, maar in een Red Bull-bolide zal plaatsnemen.

1 reactie