Toro Rosso-teambaas: "Honda heeft nog werk te verzetten"

09 jan. 11:33 Ruud Dimmers 1 reacties
Het seizoen 2018 was er eentje met ups en downs voor Toro Rosso en Honda. Dit jaar moet daarin verandering komen, mede door de samenwerking met Red Bull. Daar moet Max Verstappen op jacht gaan naar zeges en successen met de Japanse motor.

Toro Rosso stelde in 2018 teleur met slechts een negende plaats in het WK. Alleen het zwalkende team van Williams werd achter zich gehouden, ondanks dat de STR13 geen slechte bolide was. Een vierde plaats van Pierre Gasly in Bahrein was een spaarzaam hoogtepunt.

Teambaas Franz Tost verwacht in 2019 meer van de samenwerking met Honda. "Ik verwacht meer support. Niet alleen direct van Honda, want daarvan krijgen wij komend seizoen exact hetzelfde, maar ook door de synergievoordelen met Red Bull. Ik verwacht dat de performance verbetert doordat het altijd beter is om met twee teams op de baan actief te zijn en zo meer data te verzamelen en feedback te geven", laat hij Racer.com weten.

"Red Bull is een top team, wat inhoudt dat hun feedback veel gedetailleerder is. Iets dat ons moet helpen om onze prestaties te verbeteren, omdat deze data ook met ons gedeeld wordt."

De nieuwe STR14 zal een groot aantal onderdelen van de Red Bull uit 2019 en de bolide van vorig seizoen gebruiken. Iets dat het B-team verder naar voren moet helpen en de kosten moet drukken.

Aan een voorspelling voor 2019 waagt Tost zich nog niet. Belangrijk is dat Honda meters blijft maken op het gebied van de ontwikkeling van haar krachtbron. "De power unit moet continu ontwikkeld worden en er is nog werk te verzetten. In de Formule 1 is R&D de sleutel tot succes en je mag niet stilstaan in je ontwikkeling. Niet bij de ontwikkeling van de power unit en niet bij de ontwikkeling van de auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen