© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso-teambaas: "Kvyat veel volwassener dan voorheen"

05 okt. 2018 13:45 René Oudman 1 reacties
Ondanks dat hij slechts 24 jaar oud is, reed Daniil Kvyat al 72 Grands Prix in de Formule 1. Bovendien staat de Rus al een jaar langs de zijlijn: zijn eerste GP reed hij ruim vier en een half jaar geleden. Volgend jaar keert Kvyat terug op de startgrid en voor de derde keer in zijn loopbaan zal hij bij Toro Rosso aantreden.

Na in 2014 een prima debuutseizoen af te hebben geleverd voor Toro Rosso werd Kvyat gepromoveerd naar Red Bull Racing, maar aldaar werd hij te licht bevonden. In het voorjaar van 2016 keerde hij terug bij Toro Rosso, om er in het najaar van 2017 gedumpt te worden. Toro Rosso had te kampen met een rijderstekort nadat duidelijk werd dat Pierre Gasly de stal na dit seizoen zal verlaten voor Red Bull Racing en zodoende werd er wederom bij Kvyat aangeklopt.

Bang dat Kvyat wederom een mentale dip krijgt, iets wat hij in 2016-17 ontegenzeggelijk had na zijn Red Bull-degradatie, is Toro Rosso-teambaas Franz Tost allerminst. "In Sotsji ben ik uiteten geweest met Daniil en hij maakt een super relaxte indruk. Hij is duidelijk veel volwassener dan vorig jaar het geval was. We weten allemaal dat Daniil een buitengewoon goede coureur is, hij is een natuurtalent. Volgend jaar zal hij de echte Daniil weer laten zien."

Kvyat was dit jaar vooral op de achtergrond te bewonderen, de Rus vertoonde zijn kunsten in de simulator van Ferrari als ontwikkelingscoureur van het Italiaanse team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen