Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso-teambaas: "Kvyat veel volwassener dan voorheen"

Ondanks dat hij slechts 24 jaar oud is, reed Daniil Kvyat al 72 Grands Prix in de Formule 1. Bovendien staat de Rus al een jaar langs de zijlijn: zijn eerste GP reed hij ruim vier en een half jaar geleden. Volgend jaar keert Kvyat terug op de startgrid en voor de derde keer in zijn loopbaan zal hij bij Toro Rosso aantreden.

Na in 2014 een prima debuutseizoen af te hebben geleverd voor Toro Rosso werd Kvyat gepromoveerd naar Red Bull Racing, maar aldaar werd hij te licht bevonden. In het voorjaar van 2016 keerde hij terug bij Toro Rosso, om er in het najaar van 2017 gedumpt te worden. Toro Rosso had te kampen met een rijderstekort nadat duidelijk werd dat Pierre Gasly de stal na dit seizoen zal verlaten voor Red Bull Racing en zodoende werd er wederom bij Kvyat aangeklopt.

Bang dat Kvyat wederom een mentale dip krijgt, iets wat hij in 2016-17 ontegenzeggelijk had na zijn Red Bull-degradatie, is Toro Rosso-teambaas Franz Tost allerminst. "In Sotsji ben ik uiteten geweest met Daniil en hij maakt een super relaxte indruk. Hij is duidelijk veel volwassener dan vorig jaar het geval was. We weten allemaal dat Daniil een buitengewoon goede coureur is, hij is een natuurtalent. Volgend jaar zal hij de echte Daniil weer laten zien." Kvyat was dit jaar vooral op de achtergrond te bewonderen, de Rus vertoonde zijn kunsten in de simulator van Ferrari als ontwikkelingscoureur van het Italiaanse team.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'