© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso-teambaas: 'Max Verstappen heeft alles in zich om kampioen te worden'

18 mei 2018 08:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Toro Rosso-teambaas Franz Tost werkte anderhalf jaar lang samen met Max Verstappen. De destijds 17-jarige Nederlander debuteerde bij het team, maar het een enorme groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten.

Verstappen veel volwassener geworden

In 2015 en de eerste races van 2016 kwam Max Verstappen uit voor Toro Rosso, waar hij een nauwe samenwerking had met Franz Tost. De teambaas vindt dat de Nederlander op alle vlakken is gegroeid, maar dat zijn groei nog niet ten einde is.

"Max Verstappen doet het geweldig. Wel was hij tijdens de eerste races bij diverse incidenten betrokken. Max is een vechter en wil willen, maar om een titel te winnen moet je races uitrijden."

'To finish first, you first have to finish', het is een van de bekendste gezegdes in de autosport, maar niet minder waar. Tost onderschrijft deze uitdrukking, net als eerder Jackie Stewart dit al deed. Twijfelen aan het talent van de Nederlander doe de teambaas niet.

"Max heeft de potentie om races te winnen en de wereldtitel te veroveren. Hij is nu volwassener dan toen hij voor Toro Rosso reed. Destijds was alles nieuw, maar nu wint hij al races. Verstappen heeft alles in zich om wereldkampioen te worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen