Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso-teambaas: 'Max Verstappen heeft alles in zich om kampioen te worden'

Toro Rosso-teambaas Franz Tost werkte anderhalf jaar lang samen met Max Verstappen. De destijds 17-jarige Nederlander debuteerde bij het team, maar het een enorme groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten.

In 2015 en de eerste races van 2016 kwam Max Verstappen uit voor Toro Rosso, waar hij een nauwe samenwerking had met Franz Tost. De teambaas vindt dat de Nederlander op alle vlakken is gegroeid, maar dat zijn groei nog niet ten einde is. " Max Verstappen doet het geweldig. Wel was hij tijdens de eerste races bij diverse incidenten betrokken. Max is een vechter en wil willen, maar om een titel te winnen moet je races uitrijden."

'To finish first, you first have to finish' , het is een van de bekendste gezegdes in de autosport, maar niet minder waar. Tost onderschrijft deze uitdrukking, net als eerder Jackie Stewart dit al deed. Twijfelen aan het talent van de Nederlander doe de teambaas niet. "Max heeft de potentie om races te winnen en de wereldtitel te veroveren. Hij is nu volwassener dan toen hij voor Toro Rosso reed. Destijds was alles nieuw, maar nu wint hij al races. Verstappen heeft alles in zich om wereldkampioen te worden."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'