© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso terug op aarde na slechte kwalificatie

14 apr. 2018 16:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Toro Rosso was in Bahrein de grote verrassing. In zekere zin is het team dat in China opnieuw, maar dit keer in negatieve zin.

Toro Rosso krijgt het niet voor elkaar in China

Pierre Gasly kwam in de kwalificatie niet verder dan de zeventiende plaats en Q1. Volgens de Fransman hebben veranderingen aan de auto van vrijdag op zaterdag de prestaties van de auto geen goed gedaan.

"Gisteren ging het heel goed, maar vandaag kreeg ik de snelheid niet gevonden. Tussen de derde vrije training en de kwalificatie was er niet genoeg tijd om de auto weer scherp te krijgen, dus volgde een moeilijk kwalificatie."

"We zullen nu moeten broeden op een manier om toch naar voren te rijden in de race, maar daarvoor moeten we wel snappen waarom het vandaag verkeerd ging."

Pierre Gasly werd afgetroefd door Brendon Hartley, die zijn STR13 naar de vijftiende tijd stuurde. Zijn auto voelde ten opzichte van gisteren wél beter aan.

"We hebben wat problemen van gisteren op weten te lossen, maar hebben het nog steeds moeilijk. We moeten achterhalen waarom we hier niet zo goed gaan als in Bahrein, maar het laat wel zien dat het middenveld echt bizar dicht bij elkaar zit."

"Onder andere omstandigheden kan de race heel anders verlopen en aangezien inhalen hier goed mogelijk is, acht ik punten nog steeds mogelijk", zo blijft Hartley hoopvol.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen