Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso verwacht komende races 'grote problemen'

Vorig jaar zat Toro Rosso opgescheept met een overjarige Ferrari-motor, waardoor het tweede deel van het seizoen een glijbaan was voor het team. Dit jaar ligt er echter 'gewoon' een 2017-motor van Renault in. Toch denkt Toro Rosso dat circuits als Spa-Francorchamps en Monza voor problemen gaan zorgen en dat punten er niet in zitten.

"Op banen met langzame tot middel-langzame bochten werkt onze auto het best. Maar op banen als Oostenrijk, Canada, Spa en Monza hebben we niks te zoeken" , is het stevige oordeel van Toro Rosso-teambaas Franz Tost. Tost verwacht dan ook niet veel van de komende twee wedstrijden, waarin de STR12 de lange rechte stukken niet kan compenseren met de snelheid in de bochten. "Op Spa en Monza verwacht ik grote problemen voor ons. De rechte stukken zijn er te lang. Je hebt gewoon paardenkrachten nodig op dat soort circuits en dat hebben we niet" , concludeert de 61-jarige Oostenrijker.

Ondanks het feit dat Toro Rosso dus waarschijnlijk niet gaat strijden om de punten in België, is Tost wel tevreden over de progressie dat zijn team boekt dit seizoen. "Gezien ons budget hebben we heel veel progressie gemaakt. We kunnen geen miljoenen uitgeven en elke race met een dozijn aan verbeteringen komen, zoals de topteams dat wel doen" , hekelt Tost de verschillen tussen zijn team en de 'grote teams'. "Wij moeten bij elke ontwikkeling goed afwegen of het past binnen het budget en we moeten dus ook keuzes maken. Gezien onze beperkingen op dat gebied doen we het zeker niet slecht" , besluit Tost.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'