© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso verwacht komende races 'grote problemen'

22 aug. 2017 07:35 Rik Alkema 0 reacties
Vorig jaar zat Toro Rosso opgescheept met een overjarige Ferrari-motor, waardoor het tweede deel van het seizoen een glijbaan was voor het team. Dit jaar ligt er echter 'gewoon' een 2017-motor van Renault in. Toch denkt Toro Rosso dat circuits als Spa-Francorchamps en Monza voor problemen gaan zorgen en dat punten er niet in zitten.

Franz Tost: 'Toro Rosso gaat het heel moeilijk krijgen'

"Op banen met langzame tot middel-langzame bochten werkt onze auto het best. Maar op banen als Oostenrijk, Canada, Spa en Monza hebben we niks te zoeken", is het stevige oordeel van Toro Rosso-teambaas Franz Tost.

Tost verwacht dan ook niet veel van de komende twee wedstrijden, waarin de STR12 de lange rechte stukken niet kan compenseren met de snelheid in de bochten. 

"Op Spa en Monza verwacht ik grote problemen voor ons. De rechte stukken zijn er te lang. Je hebt gewoon paardenkrachten nodig op dat soort circuits en dat hebben we niet", concludeert de 61-jarige Oostenrijker.

Ondanks het feit dat Toro Rosso dus waarschijnlijk niet gaat strijden om de punten in België, is Tost wel tevreden over de progressie dat zijn team boekt dit seizoen.

"Gezien ons budget hebben we heel veel progressie gemaakt. We kunnen geen miljoenen uitgeven en elke race met een dozijn aan verbeteringen komen, zoals de topteams dat wel doen", hekelt Tost de verschillen tussen zijn team en de 'grote teams'.

"Wij moeten bij elke ontwikkeling goed afwegen of het past binnen het budget en we moeten dus ook keuzes maken. Gezien onze beperkingen op dat gebied doen we het zeker niet slecht", besluit Tost.


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen