Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso wacht met aankondigen tweede rijder tot na seizoen

Daniil Kvyat moet nog even geduld hebben voor de vraag wie hem volgend jaar komt vergezellen bij het team van Toro Rosso, wordt beantwoord. Het Italiaanse zusje van Red Bull Racing zal namelijk pas in december wereldkundig maken wie haar tweede zitje in 2019 zal bezetten.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost verklapte dit op de vrijdag voor de Grand Prix van Mexico. De Oostenrijkse stalleider liet zich ontvallen te willen wachten tot na het einde van het huidige seizoen.

Naar alle waarschijnlijkheid wacht Toro Rosso om Brendon Hartley nog een kans te geven. De Nieuw-Zeelander, die dit jaar zijn eerste volledige Formule 1-seizoen afwerkt, zit op de schopstoel. Red Bull is namelijk druk bezig om Alexander Albon, een Britse Thai die zijn kunsten vertoont in de Formule 2, los te peuteren bij het Formule E-team van Nissan e.dams. "Je moet het seizoen eerst afronden om een duidelijk plaatje van het geheel te krijgen", liet Tost weten. Dat Hartley flink aan de bak mag is inmiddels wel duidelijk. "Brendon heeft het prima gedaan in Austin", blikt Tost terug op de race waarin de Nieuw-Zeelander van P20 naar P9 reed. "Maar alsnog: Pierre Gasly heeft 28 punten, hij heeft er maar vier. Brendon zal moeten verbeteren, wil hij bij het team blijven." Albon (22), de beoogde opvolger van Hartley, is bezig aan zijn tweede seizoen in de Formule 2. Met nog een raceweekend voor de boeg is de onder de Thaise vlag rijdende in Groot-Brittannië geboren coureur de enig overgebleven uitdager van kampioenschapsleider George Russell. Albon zal echter veel geluk aan zijn zijde nodig hebben, wil hij de titel nog winnen.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie