Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso: 'We zijn sneller dan McLaren'

Het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso komt goed uit de verf met motorleverancier Honda. De verwachtingen van het team zijn dan ook hooggespannen.

Er zit bij motorleverancier Honda nogal wat oud zeer richting McLaren en ook Toro Rosso lijkt niet helemaal blij te zijn met de manier waarop het Britse team haar motorenpartner in de voorbije drie seizoenen behandelde. Met diverse steekjes onder water maken de beide partijen dit dan ook kenbaar. Teambaas Franz Tost is erg blij met de samenwerking met Honda en aast op een positie voorin het middenveld. " We zijn zeer blij met de motor van Honda en ze leveren uitstekend werk. Ik ben ervan overtuigd dat we een competitief pakket hebben." " Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we gedurende het seizoen de aansluiting zullen vinden en tegen het einde van het seizoen een zeer competitieve auto hebben. Ons doel is om voorin de middenmoot mee te doen."

Teams als Force India waren de afgelopen seizoenen te hoog gegrepen voor Toro Rosso. In 2017 eindigde het zusterteam van Red Bull als zevende in het WK. Tost gelooft dat de STR13 een betere auto is dan de nieuwe McLaren MCL33. " McLaren interesseert me niet zoveel. Ik weet zeker dat wij uiteindelijk een beter pakket hebben dan zij."

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer