Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Tost: "Albon blijft teamgenoot Verstappen bij Red Bull in 2020"

Toro Rosso-teambaas Franz Tost denkt dat ook volgend jaar Max Verstappen en Alexander Albon voor Red Bull Racing zullen racen. Daarmee steekt de Oostenrijker zijn vertrouwen in Albon niet onder stoelen of banken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon maakte in de recente zomerstop de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing, alwaar hij de tegenvallende Pierre Gasly vervangt. Toro Rosso-teambaas Franz Tost vreest Albon voorgoed kwijt te zijn aan Red Bulls hoofdmacht.

"Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar ik vrees dat we Alex kwijt zijn", aldus de teambaas van Toro Rosso in gesprek met Reuters. Hij voegt daar echter direct aan toe het eigenlijk alleen maar als een compliment te beschouwen.

"Ik ben er alleen maar heel blij mee, voor ons als opleidingsteam is het mooi om iemand naar Red Bull te zien vertrekken, dat geeft namelijk aan dat wij ons werk goed hebben gedaan. Ik zou me pas echt gepasseerd voelen als Red Bull naar iemand van buiten de eigen poule zou zoeken. Als onze coureurs goed genoeg worden geacht voor Red Bull Racing, ben ik een blij man."

Red Bull gaf eerder deze week zelf te kennen dat het niet vóór de Grand Prix van de Verenigde Staten zal beslissen over wie de teamgenoot van Max Verstappen in 2020 wordt. Franz Tost zet zijn geld op dit moment in ieder geval in op Alex Albon.

4 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari