Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Tost doet boude AlphaTauri-voorspelling voor kwalificatie GP Nederland

Wat kunnen we dit weekend van AlphaTauri verwachten, het team dat met ruime cijfers laatste staat in de constructeursstand? Teambaas Franz Tost geeft een gewaagde voorzet.

Ricciardo Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

AlphaTauri sprokkelde dit seizoen niet meer dan drie puntjes bij elkaar. Dat moet beter, daar is iedereen het intern wel over eens. En dit weekend kán het ook weleens beter gaan. Daar lijkt teambaas Franz Tost in ieder geval wel vanuit te gaan met zijn voorspelling over de kwalificatie en dat na slechts één vrije training.

"Ik verwacht zeker één auto in Q3 en de ander verwacht ik dan ergens vooraan in Q2 (dus op het randje van de top tien, red)", aldus Tost in de persconferentie voor teambazen tegenover onder andere RacingNews365. "Wie er daarbij vóór de ander staat, maakt me niet uit."

Gelijke kansen dus voor Yuki Tsunoda (9e in VT1) en Daniel Ricciardo (13e in VT1). Tost is onder de indruk van laatstgenoemde, die nog maar enkele races in de auto zit, nadat hij het stoeltje overnam van Nyck de Vries.

"Hij doet het heel goed, zeker als je bedenkt dat hij lang niet in de auto heeft gezeten. Maar hij voelde zich direct weer goed binnen het team, hij kende vanuit zijn eerdere jaren bij dit team nog veel mensen. Ook in de auto voelt hij zich steeds beter", zo vervolgt hij.

"Vandaag (op vrijdag, red.) gaf hij al meteen hele goede feedback na VT1 en ik denk dat dat ons helpt met het oog op de komende races."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract