Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost: "F1 lijkt wel een kleuterschool met al die vaders in de paddock"

Toro Rosso-teambaas Franz Tost werkt met het zusterteam van Red Bull veel met jong Formule 1-talent. Ook hij ziet de nieuwe generatie coureurs jonger en jonger toetreden tot de Formule 1. Door alle ouders die rond die rijders heen cirkelen lijkt het soms wel een kinderopvang, aldus Tost.

Als Franz Tost tijdens de eerste testweek in gesprek met onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of niet lastig is dat debuterende coureurs steeds jonger worden, antwoordt de Toro Rosso-teambaas gevat.

"Het zijn niet de rijders die het probleem vormen, het zijn hun ouders. De Formule 1-paddock begint langzamerhand op een kinderdagverblijf te lijken met al die vaders die er rondlopen", aldus de Oostenrijker, doelend op mannen als Jos Verstappen en Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll, om vervolgens op serieuzere toon verder te gaan. "Het is waar dat Formule 1-coureurs over de hele breedte steeds jongen worden, maar ze beginnen op zes à zevenjarige leeftijd ook steeds jonger met karten. De nieuwe generatie is jong, maar ze hebben allemaal een geweldige opleiding genoten. Niemand wordt meer écht overweldigd door het rijden van een Formule 1-auto zelf." "De moeilijkheid zit hem voor die nieuwe gasten veel meer in alles wat erbij komt. Ze moeten opeens samen zien te werken met zo'n zeven engineers, ze moeten opeens pr-activiteiten uitvoeren en dan is er natuurlijk nog de pers. Het is zaak voor een team als Toro Rosso om te zorgen dat een jonge rijder niet oververmoeid raakt, nog voordat hij een meter heeft gereden. Maar het rijden zelf is allang het probleem niet meer, het zijn de randzaken waar we zo'n jonge rijder op voor moeten bereiden." Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"