Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost: "Gasly is klaar voor gevecht met Verstappen"

De performance van Pierre Gasly tijdens het komende seizoen is voor veel mensen een groot vraagteken. Is de Fransman wel opgewassen tegen Max Verstappen? Voormalig teambaas Franz Tost denkt van wel.

De verschillen tussen Pierre Gasly en Max Verstappen zijn groot als het aankomt op Formule 1-ervaring. De Fransman heeft pas een slordige twintig races achter zijn kiezen, terwijl de Nederlander begint aan zijn vijfde seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, verwacht dat Gasly klaar is voor het gevecht met Verstappen. "Natuurlijk heeft Max het voordeel dat hij al drie jaar voor het team rijdt. Hij heeft meer ervaring, kent iedereen binnen het team en heeft er zijn weg gevonden. Dat is vanzelfsprekend een voordeel", aldus Tost in gesprek met F1 TV. Ondanks de 'achterstand' van Gasly op dit gebied verwacht Tost dat de Fransman klaar is voor zijn kans bij Red Bull. "Pierre heeft slecht een seizoen ervaring, maar hij heeft een goede opleiding gehad met een solide basis. Zo reed hij in de Formule Renault 3.5, rijpte hij twee jaar in de Formule 2 en werd hij daar kampioen. Hij reed ook nog in de Super Formula." "In deze raceklassen heeft hij veel geleerd en hij is dan ook goed voorbereid. Pierre zal er klaar voor zijn en het zal close zijn tussen hem en Max. Ik verwacht dat hij het tempo van Verstappen kan matchen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi