Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost heeft boodschap aan F1-fans die balen van Verstappen-dominantie

Red Bull en Max Verstappen domineren de Formule 1 in 2023, wat voor een aanzienlijke groep fans bestempeld wordt als 'saai'. Een slecht iets voor de koningsklasse? Dat zeker niet, aldus Franz Tost.

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is na Christian Horner de langst zittende teambaas in de Formule 1 op dit moment. In die jaren heeft hij aardig wat meegemaakt, waaronder tweemaal Red Bull-dominantie en daartussen een lange reeks van titels voor Mercedes. Ook in 2023 wordt de F1 gedomineerd door een team en specifiek een coureur: Red Bull-rijder Max Verstappen. Moet men zich zorgen maken over alweer een dominant team? Nee, zo oordeelt Tost bij OE24. "Waar we ook naartoe gaan: bijna alle races zijn uitverkocht, net als in Oostenrijk." De boodschap van Tost is duidelijk. De Formule 1 is razend populair en Red Bull-dominantie zorgt niet voor een negatief effect. Wel snapt de Oostenrijker dat in de Duitstalige landen de interesse iets minder is. "Dat de kijkcijfers in Duitsland en Oostenrijk dalen, dat komt doordat er geen nationale held is op dit moment. Toen ik in 1988 naar Duitsland ging, was de F1 slechts klein. Toen kwam Michael Schumacher. Hetzelfde geldt voor Fernando Alonso in Spanje."

Gaat Red Bull alles winnen?

De eerste zeven races van het huidige F1-seizoen zijn gewonnen door Red Bull, wat de dominantie van het topteam nog maar eens bevestigt. WK-leider Verstappen lijkt niet te stoppen, waarschijnlijk niet eens door teamgenoot Sergio Perez. Wat maakt het verschil? "Red Bull heeft een supergoede auto om hem heen gebouwd met een ongelooflijk team engineers. Dit samen met zijn exceptionele skills zorgt voor de perfecte combinatie: niemand komt in de buurt", aldus Tost, die van mening is dat Red Bull alle races kan gaan winnen dit jaar. "Als we kijken naar de performance, dan zeker! Maar niets staat vast..."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje