© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Tost: "Nieuwe Honda-motor is echt fantastisch"

02 okt. 2018 10:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Het team van Toro Rosso viel in de GP van Rusland al in de openingsfase uit nadat bij beide wagens de remmen het lieten afweten. Toch kijkt teambaas Franz Tost positief terug op de Russische Grand Prix want de nieuwste Honda motor belooft volgens hem veel goeds voor de toekomst.

"De Spec-C is echt fantastisch, aldus een opgetogen Tost tegenover Racefans.

De Toro Rosso-teambaas is er in ieder geval van overtuigd dat Honda goed aan de weg timmert. "Honda maakt echt enorme sprongen. Op vrijdag reden we met de nieuwste motor en die was echt fantastisch. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe motor sneller is dan de huidige Renault motor."

"De afgelopen jaren kampte Honda vooral met betrouwbaarheidsproblemen maar daar hebben ze hard aan gewerkt. Ze verrichten echt goed werk."

Tijdens de vrijdagsessies reden Gasly en Hartley met de nieuwste Honda motor, maar op zaterdag werd de oudere versie teruggeplaatst. Er waren wat problemen met de integratie van de motor in het chassis en Honda wilde de afstelling van de motor verder finetunen. Bij de GP van Japan van dit weekend ligt de nieuwste versie van de krachtbron weer achterin de STR13.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen