© Toro Rosso

Nieuwsoverzicht

Tost: "We hebben nooit aan Kvyat getwijfeld"

Daniil Kvyat kreeg enigszins verrassend een derde kans bij Toro Rosso toen men op zoek ging naar vervangers voor Pierre Gasly en Brendon Hartley. Volgens teambaas Tost verdient de Rus die kans volledig.

Daniil Kvyat werd in 2016 gedegradeerd van Red Bull naar Toro Rosso ten faveure van Max Verstappen. De prestaties in zijn tweede dienstverband voor de Italianen liet te wensen over, waardoor hij in 2017 definitief de wacht werd aangezegd. Kvyat schoot vooral mentaal tekort, zo luidde het devies, maar nu is alles anders.

"Met terugwerkende kracht kunnen we stellen dat de promotie van Kvyat naar Red Bull in 2015 te vroeg kwam. Het is nooit makkelijk om onder druk te presteren en het viel vooral Kvyat zwaar, ook toen hij weer terugkeerde bij Toro Rosso", zo laat teambaas Franz Tost tegelijk met de presentatie van de nieuwe STR14 weten.

"Niemand heeft echter ooit getwijfeld aan het racetalent van Daniil Kvyat. Ik denk dat hij een nieuwe kans verdient en dat we het beste van hem nog niet hebben gezien. Hij is volwassener geworden en kan zodoende bovendien een goede mentor zijn voor nieuwkomer Alexander Albon."

De Thai debuteert in 2019 in de koningsklasse en geniet het volste vertrouwen van de Toro Rosso-voorman: "Natuurlijk moet hij veel leren in zijn eerste jaar, maar in de tweede helft van zijn Formule 2-campagne in 2018 maakte hij zeer veel indruk met fraaie inhaalacties. Dat heeft ons doen inzien dat hij de juiste coureur is voor ons."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen