Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Totale F1-chaos voorspeld in de nabije toekomst: "Nieuwe regels of niet"

Wat de regels ook zullen zijn bij de volgende GP, het zal sowieso chaos worden in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Dat is althans de stellige overtuiging van Williams-teambaas James Vowles.

De kogel is nog altijd niet door de kerk wat betreft de opzet van het raceweekend in Bakoe, 28, 29 en 30 april. Vermoedelijk zullen er twee aparte kwalificaties zijn. Op vrijdag de kwalificatie voor de GP op zondag. En op zaterdag is er dan eerst een kwalificatie voor de sprintrace die later die dag verreden wordt. Dit houdt in dat alleen op vrijdag ruimte is voor een vrije training. Williams-teambaas James Vowles verwacht sowieso dat het een spektakelstuk wordt op het stratencircuit in Bakoe. "Ongeacht of de regels veranderen of niet, een sprintraceweekend op dat krappe, bochtige circuit waar je door de sectie bij het kasteel gaat, zal wat chaos veroorzaken", zegt hij. "Het wordt een sprintraceweekend, mogelijk met kleine wijzigingen in de regels die we eerder hadden. Dat werk is nu op de achtergrond gaande om te kijken hoe we dat raceweekend moeten herstructureren en wat de gevolgen daarvan zijn voor iedereen."

Meestrijden voor de punten

Hoewel de resultaten anders doen vermoeden, zijn de prestaties van Williams naar behoren. Alexander Albon reed in de eerste GP van het seizoen naar P10. "We zijn in elk van de drie races dit seizoen in staat geweest om mee te strijden voor de punten. Dat zal ook in de komende races zo zijn. Als eerste in Bakoe, een circuit dat past bij onze wagen. Ook daar zullen er mogelijkheden zijn voor ons."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"