Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Totale ontgoocheling bij Mercedes-teambaas Wolff na chaotische kwalificatie

Het team van Mercedes kende een incidentrijke kwalificatie. George Russell en Lewis Hamilton raakten elkaar op volle snelheid op het rechte stuk. Teambaas Toto Wolff was zichtbaar geïrriteerd na afloop van de kwalificatie.

Twee crashende Mercedes-coureurs op het circuit van Barcelona, het moet ongetwijfeld herinneringen oproepen bij Mercedes-teambaas Toto Wolff. In 2016 vlogen Nico Rosberg en Lewis Hamilton van de baan tijdens de race, ditmaal reden Hamilton en George Russell elkaar in de wielen tijdens de kwalificatie.

"Een totale ontgoocheling", klinkt het hard uit de mond van Wolff direct na afloop van de kwalificatie, waarin Lewis Hamilton als vijfde eindigde en George Russell slechts twaalfde werd.

"We hadden een auto waarmee we tweede en derde konden eindigen. Het was tricky, we zagen Perez en Leclerc er al uitvliegen. Bij George was de auto tijdens de gehele kwalificatie niet goed, terwijl het bij Lewis tot en met de laatste ronde in Q3 erg goed ging. We moeten uitzoeken waardoor dit komt."

"Het helpt natuurlijk ook niet als beiden elkaar in de wielen rijden. Ik moet met beide coureurs spreken, dat is nog niet gebeurd", blikt Wolff kort terug op het incident tijdens de kwalificatie.

Voor de race ziet de Oostenrijker kansen om naar voren te komen, zeker nu Leclerc en Sergio Perez ruim achter Hamilton staan. "Onze racepace was goed en een podium zou erg goed voor ons zijn."

Bekijk hieronder de crashende Mercedessen.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull