Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff: 'Hamilton en Bottas maken Mercedes ontzettend sterk'

Na de dubbele winst in 2016 leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor het team van Mercedes. Tot het bewuste telefoontje van Nico Rosberg dat hij stopte met de Formule 1. In allerijl moest het team op zoek naar een geschikte vervanger. De concurrentie zag zijn kans dan ook schoon.

Nu na tien races blijkt opnieuw dat Mercedes haar zaken goed op orde heeft. De voorsprong van Sebastian Vettel op Hamilton is geslonken tot slechts één punt en ook nieuwkomer Valtteri Bottas maakt nog kans op zijn allereerste wereldtitel in de Formule 1. Bij de teams heeft Mercedes de leidende positie stevig in handen. De voorsprong op de nummer twee Ferrari is maar liefst 55 punten. Teambaas Wolff is dan ook erg in zijn nopjes met de prestaties van zijn twee coureurs. "Onze coureurs zijn tot nu toe één van onze sterkste punten in dit seizoen gebleken. Lewis heeft een aantal geweldige prestaties geleverd waarbij vooral zijn races in China, Canada en Engeland opvallen. Hij pakt elk weekend een nieuw record en is hard op weg om uit te groeien tot één van de grootste coureurs uit de geschiedenis van de Formule 1." Ook over Valtteri Botas is Wolff erg te spreken. Bottas kwam begin dit jaar over van Williams en heeft slechts één seizoen om zichzelf te bewijzen. Tot dusver voldoet de Fin keurig aan die opdracht met inmiddels al twee overwinningen.

"Valtteri belichaamt de Finse werklust. Hij beschikt over een geweldige werkethiek, is zeer pragmatisch ingesteld en is enorm getalenteerd. Hij heeft de uitdaging aangepakt en we zien nu eindelijk wat hij in zijn mars heeft. Ik heb het gevoel dat hij ieder weekend beter en beter wordt. Hij is, zeker vergeleken met het begin van het seizoen, al een veel completere rijder. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe hij zich in de rest van het seizoen verder ontwikkelt." De Hongaarse Grand Prix leverde al twee keer een zege voor Hamilton op. Wolff kijkt dan ook reikhalzend uit naar de volgende race. Vooral nu het kampioenschap zo ongekend spannend is. "Vanaf het begin van dit seizoen was de strijd met Ferrari wel al voorzien. Het is vooral erg inspirerend om te zien hoe ons team hiermee omgaat. Zoals altijd leer je meer van je nederlagen dan van je overwinningen. " "Onze aanpak verandert echter niet, we blijven het race voor race aanpakken. Op elk circuit streven we naar het maximale resultaat en dan zien we later wel hoe de punten zijn verdeeld."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden