© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff: 'Kubica verdient een comeback in de Formule 1'

24 jul. 2017 11:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Renault F1 heeft inmiddels bevestigd dat Robert Kubica op 2 augustus aanstaande officieel zijn comeback maakt in de Formule 1. Kubica kreeg eerder al twee testsessies van Renault aangeboden maar maakt nu voor het eerst sinds 2011 zijn opwachting in een officiële Formule 1 test. Een terugkeer waar door velen reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Toto Wolff ziet terugkeer Kubica in F1 wel zitten

Robert Kubica werd vanaf zijn intrede in de Formule 1 gezien als een groot talent. De Pool won in 2008 de GP van Canada en reed voor het laatst in 2010 in de Formule 1. Een crash tijdens een rally maakte een einde aan zijn Formule 1 carrière. Dit jaar keerde de 32-jarige onverwachts terug in de koningsklasse van de autosport.

Renault F1 gaf hem een testsessie cadeau in Valencia. Deze test legde de Pool met succes af waarna de geruchten over een op handen zijnde terugkeer in de Formule 1 groeiden.

Ook teambaas Wolff van Mercedes ziet een terugkeer van Kubica op het hoogste niveau wel zitten.

In een internetsessie met fans werd Wolff namelijk naar zijn mening gevraagd over Robert Kubica. Wolff liet toen duidelijk blijken dat hij Kubica graag opnieuw in de Formule 1 ziet rijden.

"Ik ken Robert vrij goed. Ik leerde hem kennen toen hij in 2002 in de Formule Renault reed. Onlangs kwam ik totaal onverwachts weer tegen. Dat was eigenlijk best wel een grappig moment. Ik was in Italië en een aantal mensen vroegen mij om een selfie. Vervolgens vroeg nog iemand 'mag ik een selfie' en toen ik mij omdraaide, stond Robert daar. Het was goed om hem weer te zien, hij was duidelijk in vorm en zat goed in zijn vel."

"Ik denk dat Robert een manier heeft gevonden om met zijn geblesseerde arm te kunnen racen. Zijn testen zijn goed verlopen en ik wil hem dan ook dolgraag terugzien in de Formule 1."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen