Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff: 'Mercedes wil geen lieverdje als coureur'

Toto Wolff heeft er geen problemen mee dat Lewis Hamilton er een uitbundige levensstijl op na houdt buiten de Formule 1. De teambaas benadrukt dat de prestaties op de baan tellen voor het team en dat Hamilton daarbuiten zelf mag weten wat hij wel en niet doet.

Uitbundige feestjes, extravagante auto's en hier en daar een optreden. Soms lijkt Lewis Hamilton meer op een popster dan op een Formule 1-coureur. Hoewel hij door zijn uitbundige levensstijl heel wat mensen tegen zich in het harnas jaagt, heeft de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, er geen problemen mee. "Ik denk juist dat het heel belangrijk is dat hij mag doen en laten wat hij wil" , zegt Wolff in gesprek met ESPN. "Lewis is niet het type mens waar je tegen moet zeggen wat hij wel en niet mag. Als hij vrij is komt het beste in hem naar boven."

"Zolang hij presteert op de baan heb ik er geen enkele moeite mee dat hij de wereld over reist en soms een feestje viert" , voegt Wolff daar aan toe. Met Valtteri Bottas heeft het team een tegenpool van Hamilton gevonden. De Fin is altijd rustig en zal niet snel uitbundig feestend op de plaat worden gezet. Mercedes heeft die keuze echter niet bewust gemaakt. Volgens Wolff gaat het voornamelijk om het gedrag op de baan en niet erbuiten. "Op de baan willen we geen lieverdje in de auto, alleen maar omdat hij dan ook buiten de baan rustig is" , aldus Wolff.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'