Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toto Wolff spreekt openhartig over het verlies van boezemvriend Niki Lauda

Het was een bijzonder jaar voor Mercedes. Het brak een record door voor het zesde seizoen op rij zowel de beide wereldkampioenschappen te veroveren, maar toch weegt het verlies van Niki Lauda nog steeds zwaar bij teambaas Toto Wolff.

Hij was een geliefd persoon in de paddock: Niki Lauda. De drievoudig Formule 1-wereldkampioen, die de laatste jaren als Mercedes-adviseur door het leven ging, overleed in mei dit jaar op 70-jarige leeftijd na een lang ziekbed. Bij Toto Wolff, Mercedes-teambaas, landgenoot, maar bovenal een goede vriend van Lauda kwam het verlies hard aan. Terugblikkend op het kalenderjaar 2019 overschaduwt het overlijden van zijn boezemvriend de prestaties van zijn team, zo vertelt hij. "Het team heeft dit jaar een nog nooit vertoonde prestatie neergezet door voor het zesde jaar op rij beide titels in de wacht te slepen. Voor mij persoonlijk en ook voor vele anderen binnen het Mercedes-team ishet overlijden van Niki echter het moment dat ons helaas zal bijblijven." "Hij was al sinds de zomer van 2018 ziek, maar toch kwam zijn overlijden als een donderslag bij heldere hemel. Het feit dat hij er niet meer is en geen deel meer uitmaakt van het Mercedes-team voelt nog steeds heel onwerkelijk. Dus voor ons zal 2019 de geschiedenis in gaan als het jaar dat we Niki kwijtraakten", aldus een geëmotioneerde Wolff. Check hieronder de volledige video, waarin Toto Wolff verder terugblikt op het kalenderjaar 2019.

DY4illatwfg

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen, waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen door autocoureurs Tim en Tom Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi