© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff verbaasd over samenwerking Hamilton en Bottas

19 aug. 2017 17:13 Rik Alkema 0 reacties
Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kunnen goed met elkaar overweg. Zelfs veel beter dan gedacht, volgens hun teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker is verbaasd dat de Brit en de Fin zo goed met elkaar werken en veel delen om het team beter te maken.

Toto Wolff vindt samenwerking veel beter gaan dan gedacht

Dat de samenwerking tussen de coureurs van Mercedes dit jaar beter zou zijn dan vorig jaar, stond op voorhand al vast. De relatie tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, ooit goede vrienden, was al een tijdje flink bekoeld. Vorig jaar bereikte dat een hoogtepunt, toen Nico Rosberg de titel greep en Lewis Hamilton vooral mechanische pech had.

Na het abrupte vertrek van Nico Rosberg, kwam Valtteri Bottas binnen de gelederen bij Mercedes. Een rustige Fin, die zich had bewezen bij Williams. Tot nu toe presteert Bottas naar behoren en is Toto Wolff dan ook zeer tevreden over hem.

"Op de baan presteert Bottas precies zoals we verwacht hadden. Ik vind het persoonlijk zeer knap dat hij de snelste man op de baan kan bijhouden momenteel", is het oordeel van Wolff over de prestaties op de baan van Bottas.

"Maar naast de baan overstijgt hij mijn verwachtingen", voegt Wolff daar aan toe. "Naast de baan overstijgen ze beiden eigenlijk mijn verwachtingen. Ze gaan goed met elkaar om en hebben respect voor elkaar. Zowel op als naast de baan."

"In Silverstone zei Lewis zelfs dat hij Bottas op sleeptouw wilde nemen. Heb je ooit een team gezien waarbij de coureurs zo goed samenwerken?", vraagt Wolff verbaasd over het feit dat het blijkbaar wel kan.

"De samenwerking tussen Lewis en Valtteri naast de baan is totaal anders dan die tussen Lewis en Nico. Op de baan is de verstandhouding gewoon heel anders dan vorig jaar. Dat merk je ook binnen het team, iedereen wordt er door beïnvloedt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen